fredag 27 februari 2015

Bokcirkel - Concepts

Vi var en liten skara på exakt 2 personer som träffades förra torsdagsmorgonen för bokcirkel och agilt kaffe. Vi hade en kreativ pratstund på temat "Concepts" från Training from the BACK of the room. Förenklat kan man väl säga att Concepts handlar om den teoretiska delen av en utbildning. Grundprincipen här är att involvera deltagarna så mycket som möjligt även i teorin, istället för att arbeta med rena föreläsningar.

Självklart gjorde jag en Concept map för att summera vad vi pratade om. Susan Bowman skriver i sin bok att ingen utbildning borde genomföras utan en "concept map" - alltså visuella anteckningar där deltagarna noterar viktiga lärdomar och aha-upplevelser. Jag är själv en förspråkare av att ta anteckningar och gärna visuella. Det är enda sättet för mig att få information att verkligen fastna i långtidsminnet. Så jag håller på Susan!



Vi kör igen på torsdag 5:e mars 7.30. Då kan vi återbesöka Concepts för de som inte var med förra gången, men fokus blir på nästa kapitel "Concrete practice". Innan dess kommer jag testköra en minikurs på tisdag inspirerat av Training from the BACK of the room, ska bli kul att dela med mig och höra vilka erfarenheter ni haft sen sist.

Vi ses på torsdag!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar