lördag 25 mars 2017

Vad vi tyckte om boken "Build better products"


Bildresultat

Nu har vi läst klart boken Build better products skriven av Laura Klein. 

Vi läste boken på två månader, tog kapitel för kapitel och har träffats på torsdagsmornar för delade våra tankar och kunskap om boken.
Här kommer våra medtag och recensioner av boken:Vem är du? 
Alexandra Bergström, sitter just nu på Forex Bank https://www.linkedin.com/in/alexandra-bergstrom/

Vad tyckte du om boken? 
Lägger grunden och är en bra utgångspunkt när man vill designa och utveckla bra produkter. Boken är full med insikter och praktiska övningar som skapar tid för eftertanke och reflektion.    Vilka insikter och lärdomar tar du med dig från boken?
Vikten av att faktiskt utgå från Personas som kan verifieras. Annars finns risken att man bygger fel produkt! See-think-do-care => Nytt bra verktyg jag tar med  


Vem är du?
Niklas Faager, sektionschef på Arbetsförmedlingens IT-avdelning och arbetar för att Arbetsförmedlarnas upplevelse av IT i mötet med arbetssökande ska vara så bra som möjligt. https://www.linkedin.com/in/niklas-faager-8676124/
Vad tyckte du om boken:
Jag tyckte boken var bra och den var en bra introduktion för produktarbete.Jag gillade att det var mycket övningar som jag kan få användning av. 
Vilka insikter och lärdomar tar du med dig från boken?
Lärdomar förutom alla bra övningar så gav boken mig bra termer såsom HiPPO som beskriver sådant jag upplevt men inte haft namn på.Vem är du?
Annika Widmark, agil coach med egna företaget StoryGuide. 
https://www.linkedin.com/in/annikawidmark/
Vad tyckte du om boken:
En viktig bok för oss som vill bli duktigare på produktutveckling, det är dags att vi som bransch blir proffsigare inom det området. Boken gav bra inspiration med konkreta övningar, jag kommer ha nytta av det i mitt uppdrag just nu där vi vill bli duktigare på att verkligen fokusera på värde och jobba med experiment.   
Vilka insikter och lärdomar tar du med dig från boken?
Ett rätt nytt område för mig är det här med mätningar och att jobba datadrivet. Här fick jag många idéer om hur man kan komma igång med det som jag vill testa. Sen fick jag igen bekräftat att jag verkligen lär mig bäst genom att få reflektera och samtala med andra, verkligen värdefullt!  


Vem är du:
Madeleine Danielsson, tidigare agil coach - nu leveransansvarig chef på Arbetsförmedlingens It-avdelning. https://www.linkedin.com/in/madeleinelundin/
Vad tyckte du om boken:
Jag gillar att boken var uppbyggd med mycket övningar som jag praktiskt kunde ta till mig och prova. Jag laddade ner boken elektroniskt och det hindrade mig från att göra markeringar och använda boken i vardagen, men det är säkert en vanesak! 
Vilka insikter och lärdomar tar du med dig från boken?
Kapitlet som handlade om mätningar inspirerade mig och gav mig motivation. Författaren beskriver att man behöver ha tålamod och se till att man mäter rätt grejer och ställer rätt frågor. De är mina största medtag från boken; gör mätningar och ha tålamod! 

Vad händer nu?
Vi kommer ta vid där boken slutade - att diskutera team. Vid nästa tillfälle kör vi ett lean coffee-upplägg med ämnen som har med team att göra. Varmt välkomna - torsdagar, klockan 07.30 på Non Solo Café på Rörstrandsgatan i Stockholm.

1 kommentar:


  1. Hi there all, here every one is sharing such know-how, thus it's good to read this webpage, and I used to go to see this website all the time. google mail sign in

    SvaraRadera