fredag 3 juni 2016

Bokcirkeln avklarad

Så har vi tagit oss igenom en bok till! Jag måste säga att bokcirkel är ett format som passar mig utmärkt. Jag läser äntligen de böcker som jag tänkt läsa. Och jag får tid att reflektera och samtala med kloka människor som ger en helt annan tyngd åt upplevelsen.

Vad tyckte vi då om Googlemodellen? Det var en lättläst och intressant bok som gav många idéer och tankar. Annika Steiber har ju skrivit en forskningsrapport men på ett lättillgängligt sätt. Hon har paketerat sina slutsatser i ett antal Managementprinciper för kontinuerlig innovation. Avsnittet om hennes tid på Google var intressant, eftersom hon intervjuat många har hon också fångat olika synpunkter, inte bara företagets "officiella" beskrivning.

Sista delen som vi avslutade att samtala kring handlade om hur man då går tillväga om man vill förändra sin organisation mot mer kontinuerlig innovation. Här är det ju tydligt att det är på ledningsnivå allt behöver börja. Men vi konstaterade att det behöver ju inte betyda att vi, fotfolket, inte kan göra någonting. Se ditt team som ett företag och se vad du kan applicera i det lilla. Mycket bra idé!

Så här blev min sammanfattning i bokmärket som får bo kvar i boken.


Vi fortsätter att träffas som vanligt fram till midsommarveckan - alltså 9/6, 16/6, 23/6. Men då med ett vanligt Lean Coffee upplägg. Hoppas vi ses!

Och glöm inte gå med i vår LinkedIn grupp - Agile Coffee Sweden, så missar du inget!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar