torsdag 21 april 2016

Bokcirkel "Googlemodellen - Företagsledning för kontinuerlig innovation i en snabbföränderlig värld"

På dagens Agile coffee valde vi ut en bok för vår bokcirkel som drar igång nästa vecka 28 april. Det blev "Googlemodellen - Företagsledning för kontinuerlig innovation i en snabbföränderlig värld" av Annika Steiber. Superspännande! Vi är många som försöker vara innovativa eller som jobbar i organisationer som mer eller mindre lyckat försöker driva innovation. Nu ser vi fram emot många intressanta diskussioner och förhoppningsvis tar vi med oss en del matnyttigt som vi kan ha användning för framöver.Så här beskrivs boken av Vinnova:
Google anses allmänt vara ett av världens mest innovativa företag. De är inte bara kända för sina innovativa produkter utan hör dessutom till det fåtal företag som är kända för att bygga sin framgång på sina anställdas kreativitet och att bygga en företagskultur som främjar innovation och nytänkande.
Avsikten med denna bok är att ge en fördjupad förståelse för hur Google med sina många gånger oortodoxa managementprinciper har skapat en förmåga till kontinuerlig innovation. Förhoppningen är att med Google som exempel inspirera andra organisationer till förändring i innovativ riktning.
Boken baseras på en ettårig studie som har gjorts av författaren Annika Steiber på plats hos Google i Silicon Valley. Boken ger också tips på hur organisationer praktiskt kan gå till väga för att transformera sin managementmodell i syfte att öka sin förmåga till kontinuerlig innovation.

Boken går att ladda ner gratis eller läsas elektroniskt från Vinnovas hemsida. Där går det också att beställa ett exemplar om du fortfarande föredrar fysiska böcker :-)

Vill du vara med och läsa och diskutera med oss? Hoppas verkligen det! Vi kommer ses första gången 28 april, 7.30 på Non Solo Bar, Rörstrandsgatan. Då har vi läst inledningen fram till sidan 19 innan vi träffas. Första gången bestämmer vi hur ofta vi ska träffas och hur långt vi läser varje gång. Vi brukar köra ett Lean Coffee upplägg på våra bokcirkel-träffar men formatet för just den här gången bestämmer vi förstås tillsammans.Om du vill vara med så kommentera här på bloggen, på vår LinkedIn-grupp Agile Coffee Sweden eller via twitter @agilecoffeeswe .

Hoppas vi syns! 

//Annika & Madeleine


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar